Olivier's Biografie

12 jaar is Olivier als hij voor de 1e-keer met zijn neus boven op een goocheltruc staat. Dat was in 2021 op school toen een klasgenoot hem een goocheltruc met kaarten liet zien. Dat maakte Olivier nieuwsgierig. Thuisgekomen speurde hij het internet af zodat hij ook een goocheltruc kon leren. De dag daarna liet hij een kaarttruc zien. Vanaf dat moment was Olivier bevangen met het virus dat magie heet. Na het zien van een circusvoorstelling van Hans Klok in augustus 2021, wist hij wat zijn bestemming zou zijn. Dit wilde hij ook!

Kort daarna, in september 2021, kreeg hij kans om na een optreden Hans Klok backstage te ontmoeten en te praten over datgene wat Olivier tot nu toe zichzelf had aangeleerd. Deze ontmoeting wakkerde zijn interesse & ambitie in goochelen alleen maar verder aan.

Vanaf dat moment besteedde Olivier elke vrije minuut aan goochelen. Eind 2021 neemt hij zich voor om, als de kans zich voordoet, deel te nemen aan de Nederlandse Kampioenschappen toneel goochelen.

2022 & 2023 Droomjaren voor Olivier.

(lees verder onder de foto)

Niet alleen gaat hij in het concours van Vlaanderen als Grand-Prix winnaar met de titel Kampioen van Vlaanderen naar huis, hij wordt ook Nederlands Kampioen stage bij de junioren, door de Magische Loge wordt hij verrast met een oorkonde voor Jong & Aanstormend Talent, hij wordt uitgenodigd om op te treden tijdens de galashow van BMF, mocht hij 6 keer als gastartiest optreden in de zomershows in openluchttheater Valkenburg van Nigel Otermans, om vervolgens het jaar af te sluiten met een plekje in de line-up van Dave’s Wintervariété in Rotterdam. Ook bedrijven en particulieren tonen interesse en boeken Olivier om op te treden.

Ook in 2023 is Olivier zeer succesvol in competities. In America wordt hij beloond met de 1e prijs stage bij de junioren, de publieksprijs én de Fantasma Award. In Bulgarije ontvangt hij de 1e prijs stage magic. Voor het 2e jaar op rij neemt hij de Grand-Prix van het kampioenschap van Vlaanderen mee naar huis en ook gaat de 1e prijs stage magic jr. tijdens het Nederland kampioenschap voor het 2e jaar op rij naar Olivier. Tijdens het Belgische Kampioenschap behaald hij de eerste prijs stage bij de junioren.

In Nederland laat hij zich begeleiden door Edwin Borsora die als oud-leermeester van Hans Klok de nodige prestaties op zijn naam heeft staan, en Frans Reijnier die hem o.m. backstage bijstaat.

Hij ontmoet tal van nationale en internationaal gewaardeerde vakmensen uit de goochelwereld. Dankbaar is hij dat mensen als bijvoorbeeld Hans Klok en Niels Duinker tijd voor hem vrijgemaakt hebben.

Onder de indruk is hij ook van zijn ontmoetingen met internationale goochel grootheden als Jeff Mc Bride, Lance Burton, Young Min, David Copperfield, Mat Franco, Laurent Piron, Dirk Losander en Mac King.

Ondertussen neemt de interesse in Olivier toe. Boekingen voor optredens in galashows, variétévoorstellingen, besloten bijeenkomsten en tv-programma's volgen elkaar snel op. Dit tot groot plezier van Olivier, want een ding is zeker: Magic is zijn passie en dit is zijn toekomst! Zijn ambitie is helder..... Op een dag de beste zijn!

Dit is pas het begin voor Olivier, wordt vervolgd...